Lezzetli Sütlaç Nasıl Yapılır

Sütlaçı nasıl yaptım, şimdi şöyle yaptım, yaziyım;

Sütlacı nasıl yaptım

1. Orta boy bir tencere çıkarıp,

2. Tencerenin ortasında 1 bardak (tepeleme 1 bardak) kırık pirinç koyup

3. Tencerenin yarısına yakın temiz su koydum,

4. Pirinçleri haşladım,

5. Pirinçler lapa olunca altını kapatıp bir 10 dk bekletmek gerekiyormuş, (pişmiş aşa soğuk konmazmış),

6. 1.5 litre sütü kattım (tencerenin üzerine 1 cm kalana kadar diyim(

7. Pişirirken arada bir karıştırdım,

8. (Altını kısık yapmadık), yoksa çok uzun sürede pişer,

9  Buzluktan portakal kabuğu, lap attık içine

10. 1 bardağa yakın şeker de koyduk

11. 10-15 dk daha pişirdikten sonra birazdan 1-2 cm suda eritilmiş buğday nişastası koyacağız – biraz koyu kıvamlı olması için

12. (Bu arada, pirinç ne kadar pişerse o kadar lezzetli olurmuş,)

13. Bittikten sonra en son biraz daha portalal kabuğu koyacağız, renk vermesi için – öbürleri kayboldu (tad verir yine de),

14. Pık pık edinceye kadar pişirdik.

 

 

OKU  Windows Image - En Pratik Yol

Yorum yapın

× WhatsApp